Spring naar content
Meer kwalitatieve sollicitaties, zodat je kunt blijven groeien

Recruitment marketing

Blijf groeien met je onderneming. KickSo ondersteunt je bij het opzetten van outperforming recruitment marketing, van strategie tot campagne – en verder.

Schermafbeelding 2022-09-08 om 14.52 2

Val op in een krappe arbeidsmarkt

Goed personeel vinden wordt steeds moeilijker. De macht ligt bij de werknemer: het switchen van werkgever is makkelijker dan ooit. Bovendien verandert er veel in het recruitment-landschap met de groei van het aantal flexkrachten en freelancers. Ook zijn er steeds meer manieren om je oriënteren. Een nieuwe werkplek ligt altijd binnen handbereik.

Vacatures heb je het liefst zo kort mogelijk online. Er is immers een hoop werk te doen: als je handen tekort komt, blijven groeikansen onbenut. Hoe kan digital marketing bijdragen aan het positioneren van jezelf als aantrekkelijke werkgevers, en hoe bevorder je het aantal kwalitatieve sollicitaties?

Dit kunnen we voor jou doen

  • Employer branding-campagne
  • Wervingscampagne

Laat ons je ambities horen!

De KickSo-way

Krijg weer grip op de arbeidsmarkt

Steeds vaker oriënteren werkzoekenden zich online. Het zijn ook vooral de latent werkzoekenden waar de kansen liggen: zij die niet op het puntje staan om van baan te switchen, maar wel open staan voor een goed gesprek zijn júist interessant. Maar hoe krijg je ze bij jou aan tafel?

Recruitment marketing gaat om meer dan alleen vacatures promoten: je wilt de juiste match zoeken door ook je collega’s, cultuur en werkomgeving te etaleren. Daarvoor is een goede strategie van goed belang. Wie wil je aanspreken? Waar bevinden zij zich? Welke middelen zetten we daarvoor in? En welk verhaal vertellen we?

Van het bouwen van een complete werken bij-omgeving tot het pushen van vacatures via online marketing kanalen: onze experts in digital marketing ondersteunen je bij het behalen van je doelen. We gaan met je collega’s in gesprek om het juiste beeld te krijgen van jou als werkgever, en zorgen ervoor dat deze positief weergegeven wordt in je vacatures en in je andere omgevingen. Als het nodig is herschrijven we je vacatures en adviseren we je in hoe je met behulp van bijvoorbeeld creatieve content, fotografie en video een overtuigend verhaal over jouw bedrijf als werkgever kunt vertellen.

We pluggen de essentiële kanalen zoals vacaturebanken in op je recruitment marketing strategie, maar kijken ook verder dan dat: je doelgroep zit immers bijvoorbeeld ook op social media. Vaak is een sollicitatie een grote stap voor een (latent) werkzoekende, dus kijken we hoe we de drempel kunnen verlagen door een extra conversiepunt toe te voegen. En door continu te analyseren en te optimaliseren leren we doelgroep steeds beter kennen, en worden onze campagnes steeds effectiever. Zo kom je in contact met meer geïnteresseerden en krijg je weer grip op je recruitment marketing.