Spring naar content
MP logo

Conversiestijging van 250% in twee jaar tijd

Een huis zonder plinten is simpelweg niet af. Plinten zijn gewoon een essentieel onderdeel van je interieur, vinden ze bij MooiePlinten.nl. Het is als een taart zonder kers. 

MooiePlinten.nl heeft een showroom, maar verkoopt verder uitsluitend online. Ze zijn niet ‘zomaar een online plintenverkoper’ – sterker nog, het personeel stopt niet totdat de klant écht helemaal tevreden is. Niet alleen op het gebied van product en service, maar ook gedurende de online klantreis.

Services

  • Digital marketing strategie
  • Conversieoptimalisatie
  • E-mail marketing
  • Advies bij nieuwe website
%
stijging in conversieratio
x
zoveel online omzet

zo hebben we dat gedaan

Strategie

  • Focus op groei in conversieratio
  • Focus op groei in omzet en marge
  • Focus op tevredenheid door klantervaring te optimaliseren

In de zoektocht naar een strategische marketingpartner is MooiePlinten bij KickSo uitgekomen. In 2019 zetten we samen de weg naar boven in. Het product is goed, de service en bezorging zo mogelijk nog beter. Kortom het MooiePlinten-team is gedreven om samen met ons de allerbeste klantbeleving te bieden. 

Als strategisch marketingpartner hebben wij de taak om met marketing zoveel mogelijk bij te dragen aan die klantbeleving. Dat resulteert niet alleen in verkoopcijfers, maar zeker ook in klanttevredenheid. Door heel goed te luisteren naar de klant, volle focus op het beste resultaat en een flexibele, adaptieve houding aan te nemen is het ons gelukt om samen met MooiePlinten.nl in twee jaar tijd een enorme, zichtbare groei te realiseren. 

Mooieplinten_Mockup_2 (1)

De groei die we samen hebben doorgemaakt is het beste uit te drukken in een timeline van twee belangrijke metrics: het conversiepercentage op de website en de omzet uit online marketing activiteiten.

De oude strategie van MooiePlinten was vooral gebaseerd op organisch en direct verkeer. Ondanks dat dat kanalen zijn met een gemiddeld hoger conversieratio, bleef deze steken op 0,8%. Wel steeg de omzet in die tijd aanzienlijk, omdat we meer verkeer wisten te realiseren door campagnes op onder andere SEA en social media aan te zetten. 

In 2020 zetten we vol in op conversie optimalisatie. Na de livegang van de nieuwe website in oktober dat jaar gaat het ineens héél hard. Samen hebben we het conversiepercentage weten op te krikken naar een gemiddelde van 2%: een stijging van maar liefst 250%. 

Dit is echt een resultaat uit een intensieve, strategische samenwerking. Zo voeren we maandelijks overleg over het dooroptimaliseren van het conversieratio, wat een weerspiegeling is van de klantbeleving – een zeer belangrijk aspect voor MooiePlinten. Continu analyseren we de data, zowel in Analytics als in heatmaps van de gehele website. Via expert reviews beoordelen we de website en de gehele shoppingflow als eindklant, om zo optimalisatiekansen te noteren en op te pakken. We testen het effect verschillende acties zoals verzendkosten en aanbiedingen. En zodra MooiePlinten hoort van een klant dat iets op de website niet werkt of onduidelijk is, haken ze ons aan en springen we daar zo snel mogelijk op in. 

Het conversieratio representeert de klantbeleving, maar zegt te weinig over de groei van je bedrijf. We kijken dus dieper en gaan verder dan alleen voor ons “eigen” resultaat. Toen we experimenteerden met volledig gratis verzending, schoot het conversiepercentage bijvoorbeeld al door naar 2,67%. Dit woog echter niet op tegen de uiteindelijke winst, omdat de bezorgkosten hoger uitvielen. 

Inmiddels heeft MooiePlinten.nl in oktober 2022 wederom een verfrissing aan de website gekregen, want het merk was klaar aan de volgende stap. We hebben samen met MooiePlinten gezocht naar een webbouwer als partner die onze wensen op het gebied van conversie optimalisatie konden verwerken. 

Op de lange termijn blijven we ambitieus. We streven naar een gemiddeld conversiepercentage van 3%. In onze visie valt er namelijk altijd wel íets te optimaliseren. 

Best practices

  • Data-driven conversie optimalisatie
  • Optimalisaties in de gehele shopping flow
  • Continu schakelen met de klant
%
stijging in conversieratio
x
zoveel online omzet