Spring naar content

Branding en performance in 7 Europese landen

Boels is een grote verhuurder van gereedschap voor onder andere grondwerk en tuingereedschap. Voor deze twee productgroepen is de lente in alle Europese landen waar Boels actief is een belangrijk seizoen. De bekendheid van Boels verschilt echter enorm per land. In hun lente-campagne Dont break your project, Boels your projectis dus niet alleen conversies, maar ook naamsbekendheid een belangrijk doel is. Hoe zet je je internationale budgetten zo effectief mogelijk in over de customer journey én per land, voor een zichtbare piek in reserveringen van Boels—producten in de belangrijke lentemaanden? 

Quote van de klant moet hier nog komen

Bert Boels
Boels Rental

Strategie

Een internationale campagne met lokale doelen en uitdagingen: dat vraagt om een gedegen strategie. We zijn gestart met het in kaart brengen van de regionale naamsbekendheid, per land dus. We onderzochten hoe vaak Boels-gerelateerde zoekopdrachten werden uitgevoerd in Google, gecombineerd met data over het aantal inwoners maar ook het aantal Boels-vestigingen. 

Dat onderzoek gaf al waardevolle inzichten voor de opzet van de campagne. Denk aan regionale doelen, budgetverdeling per regio én per fase in de customer journey. Een mooi voorbeeld van zon conclusie is het Verenigd Koninkrijk. Op basis van de gemeten naamsbekendheid, het aantal inwoners en het aantal vestigingen zagen we dat we erg veel budget aan deze regio moesten alloceren om onze lokale doelen te behalen. Een te groot risico, waardoor ons advies is geweest om voor deze regio een aparte strategie toe te passen. 

Alle advertenties, bestaande uit videos en animaties, hebben we verder geoptimaliseerd per land, ofwel: steeds in de taal dat in het land wordt gesproken. Omdat er tussen de landen ook verschillen zitten in bijvoorbeeld mediagebruik en behoefteverschillen, hebben we bijvoorbeeld voor Slowakije en Tsjechië een lokaal marketingbureau in de arm genomen om ons te helpen bij de executie van de campagnes. In de optimalisaties hebben we ook steeds naar de regionale statistieken gekeken. We zagen ook grote verschillen in periodes, denk aan minder drukke (school)vakanties, feestdagen en slechter weer.

YouTube hebben we ingezet in de See-fase. In de Do-fase waren LinkedIn, Facebook en Instagram belangrijk als ondersteunende kanalen, maar realiseerde Google Ads uiteindelijk de belangrijkste conversies. 

Actie

In alle keuzes die we hebben gemaakt, hebben we steeds de data als uitgangspunt genomen. Zo kwamen we al snel tot de conclusie dat LinkedIn onze doelen niet kon bijbenen. Dit kanaal hebben we op tijd afgesloten van de campagne, om het beschikbare budget te bewaken. 

Omdat we bepaalde productgroepen in het licht willen zetten en het concept van de campagne goed over moet komen, is de impact van de creatives per persoon belangrijk. Daarin hebben we de keuze gemaakt dat niet het pushen van het aantal weergaven, maar vooral het zo goed mogelijk overbrengen van de boodschap belangrijk is. 

Op YouTube wilden we niet het maximale bereik realiseren tegen een zo laag mogelijke prijs, maar vooral optimaliseren in het bereiken van de juiste mensen én handhaven dat de creatieve boodschap ook écht goed overkomt. Zo hebben we in YouTube voor drie flights van non-skippable ads gekozen. De CPM ligt daarbij wat hoger, maar je handhaaft wel dat je doelgroep de content écht zien. 

YouTube hebben we ingezet in de See-fase. In de Do-fase waren LinkedIn, Facebook en Instagram belangrijk als ondersteunende kanalen, maar realiseerde Google Ads uiteindelijk de belangrijkste conversies. 

Resultaat

 

Challenge us!

Genoeg over ons. We willen jóu graag leren kennen. Wat zijn je uitdagingen en ambities?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Johan van Gool

+31 6 10673278
Winning team

succesverhalen waar we trots op zijn